Kanal İstanbul'un Güzergahı Belli Oldu


KANAL İSTANBUL'UN GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahını açıkladı. Proje, Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunda gerçekleştirilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahını açıkladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "5 farklı güzergah üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 4. alternatif olarak düşünülen Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir. 
Küçükçekmece Gölü'nden girecek ve Sazlısu Barajı'nın oradan Terkos Barajı'nın doğusundan Karedeniz'e çıkmış olacak. Güzergahımız yaklaşık 45 km'dir.
Karadeniz ve Marmara'da çıkacak malzemeden dolgu yapılacak şekilde proje alanları oluşturulacak.

Kanal İstanbul'un Güzergahı Resmen Belli Oldu

Bu yıl kazma vurulacak
Marmara tarafında 3 tane geçişi, Marmaray Projesi'nde olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü'nün altından geçirmeyi hedefliyoruz. Kuzey istikametinde olan diğer alternatiflerin tamamı ise köprü geçişi şeklinde olacak.
Kanal İstanbul'dan kaynaklı yarma yaptığımız için, karşıdan karşıya geçişlerde çok da uzun mesafeli viyadük gerektiren geçişler olmayacak. Gemilerin geçiş yüksekliğini kurtaracak geçişler söz konusu olacak.
Yap-işlet-devret kamu-özel iş birliği karma modeliyle yapılacak ihale süreçlerini bitirip, bu sene içinde kazma vurmayı hedefliyoruz." dedi.
 


DETAY HABER
15.01.2018


Etiketler = Kanal İstanbul Projesi, güzergah belli oldu, Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru, Ahmet Arslan,