Tekfen İnşaat Katar’da Dünya Kupasının Yollarını Açıyor


Tekfen İnşaat’ın yapımını üstlendiği ve şirketin tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olarak dikkat çeken Katar Al Khor Expressway’in, ana yol ve 3 kavşağı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından açıldı.
Toplam uzunluğu 34 km olan ve 2022 Dünya Kupası yollarını birbirine bağlayacak yol 5x5 şeritli, 10 kavşak, 8 köprü, 15 yaya ve 27 bisiklet tünelinden oluşacak ve 2019 yılı sonunda tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacak.
2005 yılından bu yana Katar’da birçok önemli projeyi üstlenerek hayata geçirilmesini sağlayan Tekfen İnşaat, Katar Devleti ile imzaladığı anlaşmayla, 36 ay içinde tamamlamayı taahhüt ettiği “Al Khor Expressway” Projesi’nin, açılışını söz verdiği tarihten 1 yıl önce gerçekleştirdi. Tekfen’in tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olarak dikkat çeken projenin ana yol ve 3 kavşaktan oluşan bölümünün açılışını,Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani gerçekleştirirken; törene Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yardımcısı Selahaddin Menteş, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap, Tekfen Holding Danışmanı Ümit Özdemir ve Tekfen İnşaat’ın Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Sümer ile Proje Ekibi katıldı. Katar’da hayata geçirdiği prestijli projelere bir yenisini de Al Khor Expressway ile ekleyen Tekfen İnşaat, 63 yıllık tecrübesiyle projenin tamamını anahtar teslimi olarak yıl sonunda teslim edecek.
Dünya Kupası bağlantı yolu
Açılışta konuşan Katar Başbakanı Bin Nasser Tekfen İnşaat tarfından inşa edilen yolun, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi El-Beyt ve Luseyl statları arasında bağlantı olacağını söyledi. Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap ise 2005 yılından buyana Katar’da boru hattı, endüstriyel tesis, üstyapı ve otoyollar gibi değişik alanlardaki 10 ayrı projede toplam 4,9 milyar ABD doları tutarında projeye imza attıklarını belirterek; “Bu otoyol dünya kupası için de kritik bir öneme sahip. Tekfen İnşaat olarak Türk taahhüt sektörünü yurtdışında gururla temsil etmeye devam edeceğiz” dedi

DETAY HABER
16.04.2019


Etiketler = Tekfen ,İnşaat ,Katar’da, Dünya, Kupasının, Yollarını, Açıyor,Detay Haber,