Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın Devri Onaylandı



FENERBAHÇE KALAMIŞ YAT LİMANI’NIN DEVRİ ONAYLANDI
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreli işletme hakkının 2,53 milyar lira bedelle devrine onay verdi.

Resmi Gazete’nin 12 Kasım 2021 tarihli sayısında yayımlanan ÖİB ile ilgili cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreli işletme hakkının, yapılan ihalede 2,53 milyar lira bedelle en yüksek teklifi veren Koç Holding’in bağlı ortaklığı TEK-ART KALAMIŞ ve FENERBAHÇE MARMARA TURİZM TESİSLERİ AŞ’ye devri onaylandı.

Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ihale iptal edilecek.

Yat limanının özelleştirilmesiyle ilgili karar 2013’te Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş, bunun ardından Kadıköy belediyesi, mahalle sakinleri ve Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası kararın iptali için Özelleştirme Yüksek Kurulu’na itirazda bulunmuş ancak itirazlar reddedilmişti. Danıştay da benzer yönde başvuruları reddetmişti. Son dönemde Kadıköy belediyesi yat limanının özelleştirilmek yerine kendilerine satılması yönünde kampanya başlatmış, ancak sonuç değişmemişti.

Türkiye’nin ikinci en büyük yat limanı
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihale ilanı 27 Mart 2021’de yayınlanmıştı. İhaleye son teklif verme tarihi ise 21 Eylül 2021 olarak belirlenmişti.

1987 yılından itibaren hizmet veren liman, 7 Mart 2011’de özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı. 1291’i denizde ve 220’si karada olmak üzere toplamda 1511 yat bağlama kapasitesi ile Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı, İstanbul’da bulunan toplam kapasitenin yüzde 23,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 6’sını temsil ediyor.



DETAY HABER
15.11.2021

Etiketler = Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ÖİB, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, satış onayı, Devri Onaylandı, Resmi Gazete, TEK-ART KALAMIŞ, FENERBAHÇE MARMARA TURİZM TESİSLERİ,